Het verschil tussen sparen en beleggen is het risico en rendement.

Met beleggen loop je meer risico, maar het verwachte rendement ligt ook hoger. Op de lange termijn streef je met beleggen naar rendementen die hoger zijn dan bij sparen.

Beleggen doe je met geld dat je langere tijd kunt missen. Of beleggen iets voor jou is, hangt af van hoeveel risico je wilt en kunt nemen. Door te spreiden kan je het risico verlagen. Open een gratis beleggingsrekening bij één van de beschikbare online brokers in Nederland.

beleggen

Beleg alleen met geld dat je kunt missen.

Bij BinckBank beleg je gebruiksvriendelijk en veilig op de belangrijkste beurzen wereldwijd. Van Amsterdam, Brussel en Parijs tot Londen en Milaan. Maar ook de beurzen in de Verenigde Staten en Canada. De wereld is voor beleggers namelijk groter dan alleen de beurs van Amsterdam. Verder kun je in bijna elk beleggingsproduct handelen. Van aandelen, beleggingsfondsen, obligaties en ETF’s, tot opties en turbo’s. Binck biedt momenteel gratis transactietegoed aan van €200.

DEGIRO Een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform waarmee je je portefeuille, orders en de koersen in de gaten kunt houden met toegang tot realtime streaming koersen van de belangrijkste Europese markten en Amerikaanse aandelen. Beleg onder andere in aandelen, obligaties of ETF’s (trackers). Dit alles tegen zeer lage tarieven. Het traders platform is bekroond met diverse awards en is uitgegroeid tot de grootste broker van Nederland voor particuliere beleggers. Je krijgt toegang tot meer dan 50 beurzen op alle continenten. Open een account via deze link en krijg €20,- aan transactiekosten vergoed. Om van de actie te kunnen profiteren dien je binnen drie maanden die €20 aan transactiekosten te maken, je krijgt deze dan vervolgens vergoed.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring.

Geld alleen maakt niet gelukkig. Je hebt ook aandelen, obligaties, goud en onroerend goed nodig.

Danny Kay