Om te kunnen handelen in cryptocurrencies moet je een account aanmaken bij een crypto-exchange.

Hier kun je de gewenste munt kopen daarna kun je de coins laten staan op de exchange of overboeken naar je persoonlijke wallet. Op dit moment zijn er wereldwijd zo’n 50 miljoen mensen actief in het handelen met diverse cryptocurrencies. Dagelijks komen er tienduizenden gebruikers bij. Dat betekent dat het plafond nog lang niet in zicht is en het ook nu nog interessant is om in te stappen. Ook in de Bitcoin. De meeste Exchanges hebben ook een wallet.

exchange

LET OP: Het is alleen mogelijk Bitcoins te versturen naar een Bitcoin wallet. Naar een Ethereum wallet kan je alleen Ethereum versturen, enzovoorts. Stuur je de verkeerde valuta naar de verkeerde wallet? Dan ben je deze munten daadwerkelijk kwijt!

You have not selected any currencies to display
  • BTCDirect bestaat al sinds 2013 en is daarmee één van de oudste bitcoinbedrijven van Europa. Het is een exchange en je kunt de coins direct bij aankoop in de wallet naar keuze plaatsen. Ze hebben ook een nieuwsbrief, de enige nieuwsbrief die we niet meteen weer opgezegd hebben. Een aanrader dus. Je kunt hier met iDEAL betalen en kopen vanaf €30,00

  • Binance, een krachtig crypto-handelsplatform voor wie serieus wil handelen. Beschikbaar voor desktop en je mobieltje. Het is een uitzonderlijk snelle bitcoin exchange die 1,4 miljoen orders per seconde kan verwerken. Tegen een fee van slechts 0,1%. Voor de echte beginner is het platform misschien nog iets te ingewikkeld maar ze hebben een uitgebreide gids (Binance Academy) waar alles heel goed uitgelegd wordt en je hebt hier ook veel mogelijkheden om extra te verdienen met je crypto’s. Een dikke aanrader en wanneer je via deze link lid wordt, ontvang je 10% korting over iedere transactie. De kickback percentage wordt automatisch toegevoegd. Deze korting is onbeperkt geldig voor een onbeperkte tijd.

  • Bitmymoney biedt sinds 2013 een veilige en betrouwbare rekening. Met de gratis rekening kun je Bitcoin, Ether en Litecoin kopen en verkopen. Bitmymoney zorgt dat je coins veilig worden opgeslagen in cold wallets (niet verbonden met het internet) op verschillende locaties. Benader je wallet via je desktop of app op je mobieltje. Koop vanaf €10,00 met iDEAL. Snel, eenvoudig en veilig.

  • Bitpanda is een Oostenrijkse broker die zich onderscheidt door een savingsplan waar je een automatische DCA-methode in kan stellen. Ze hebben zelfs een Bitpanda Crypto Index fonds waar je, al of niet automatisch, een portfolio kunt opbouwen met 5, 10 of 25 coins. Je kunt hier niet alleen digitale valuta (bitcoin) verhandelen, maar ook edelmetalen, fractionele aandelen en ETF’s. Het beschikt over verschillende betalingsdiensten, een professioneel beleggingsplatform en een Visa betaalkaart voor haar gebruikers. Kortom, dit platform mag eigenlijk niet ontbreken in je rijtje, zeker in combinatie met Bitvavo is dit zeer aan te bevelen. Wanneer je voor €25 aan crypto koopt krijg je €10 aan euro’s in je account, doe je de quiz van hun academy dan krijg je ook nog eens €5 aan BEST (hun eigen token).

  • Bitvavo is een absolute favoriet van ons. Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 soorten digitale valuta bij de grootste en goedkoopste exchange van Nederland, maximaal 0.25% handelskosten. Ze hebben een eigen orderboek, gratis verzekerde opslag en ze beschikken over een officiële registratie van DNB. Verder biedt Bitvavo Crypto Staking diensten aan waardoor de gebruikers automatisch en passief vergoedingen kunnen verdienen over hun aangekochte crypto’s. Gemakkelijk voor zowel beginners als ervaren traders. Een musthave voor iedere crypto-eigenaar. Registreer je via deze link en je krijgt de eerste week tot €1000,- je handelingskosten terug.

  • Coinmerce is een Nederlandse cryptocurrency broker waar meer dan 140 cryptocurrencies, waaronder ook Bitcoin, Ethereum, Ripple en een groot scala aan andere cryptomunten kunnen worden verhandeld. De broker is in 2017 opgericht in Amstelveen met een focus om de beste e-commerce gebruikerservaring te bieden. Gebruikers kunnen Coinmerce bereiken via het web maar ook via een iOS- en Android App. Je kan niet alleen kopen en verkopen maar ook verzenden en ontvangen. De exchange heeft een eenvoudige uitstraling en is daardoor zeer geschikt voor beginners. Een heel handige feature is de eenvoudige stoplimiet order.

  • Crypto.com is een alles in één exchange. Ze hebben een ruim aanbod van de bekendste cryptocurrencies, keuze uit verschillende Crypto visa debit kaarten met cashback programma’s van 1 tot 8% (heel bijzonder). Je hebt de mogelijkheid op gratis Spotify of Netflix afhankelijk van je gekozen crypto visa kaart. Op verschillende manieren staken zowel op de app als via de exchange (dit zijn twee verschillende platformen maar wel met elkaar verbonden). Je kunt zelfs een lening vragen en je crypto gebruiken als borg. Tenslotte heb je ook nog eens de mogelijkheid op een aparte wallet waar je jouw persoonlijke keys in eigen handen hebt. Crypto.com is wat ons betreft een echte aanrader waar men in de toekomst nog zeker veel van gaat horen.

  • CryptoPay is een fintech (financiële technologie) bedrijf in Londen die een gemakkelijk te gebruiken cryptobeurs en betalingsplatform heeft ontwikkeld. CryptoPay beschikt over een overzichtelijke Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Ripple wallet met extra Flex rekeningen voor USD, EUR en GBP. Je kunt je geld gewoon uitgeven in Euro’s in welke winkel dan ook met de Visa prepaid debit card. Heb je euro’s nodig op je reguliere bankrekening dan boek je die gewoon over vanuit jouw CryptoPay account. Het geld op jouw CryptoPay account is verzekerd door BitGo. Je kan je account volledig inrichten als een pure bitcoin wallet voor het verrichten van Bitcoin betalingen maar dat hoeft dus niet. Een unieke, bijzondere dienstverlening. Wanneer je via deze link aanmeld, krijg je 25% korting op de Visa C.Pay prepaid card, de virtuele debitcard is gratis.

  • Uphold behoorde tot de beste keuze voor de meeste mensen om een eerste stap te zetten in de wereld van alternatieve financiële technologie, met o.a. 100 % reserve banking, alle mogelijke valuta’s, edelmetalen, cryptobeurs en betalingsgemak met minimale kosten. Je kunt Uphold als een goedkope, sociale, globale 100 % reserve bank beschouwen. De dienst is enigszins vergelijkbaar met die van Paypal, maar dan zonder enige restricties en kosten. Bij Uphold kun je gratis alle mogelijke valuta’s aanhouden. Naast Euro’s kun je gratis rekeningen aanmaken en aanhouden voor Zwitserse Francs, Hong Kong Dollars, New Zealand Dollars, Amerikaanse Dollars, Chinese Yuan, Singapore Dollars, Mexicaanse Pesos etc. Bij Uphold kun je veilig je geld bewaren, iedere dollar, euro, pond, of welke valuta dan ook op het account van een lid, zit ook in gelijke waarde in de kas van Uphold. Daardoor is het geld altijd veilig. De Master Debitcard is momenteel alleen in de US beschikbaar. Je kan je hiervoor op de waitlist zetten.

De uitdaging van de onbekende toekomst is zo veel meer spannender dan de verhalen uit het behaalde verleden.

Simon Sinek